Referentie IT-bedrijf Solvisoft

Leadgen en meer zichtbaarheid voor Solvisoft door klantverhalen, whitepapers en nieuwe website

Het IT-bedrijf Solvisoft in Andelst helpt al ruim 15 jaar handels- en productiebedrijven op het gebied van e-commerce en hosting, beheer en security. Na een rustige start met een aantal klantcases, kreeg de contentproductie van Solvisoft een boost met de komst van Marlies Vringer, marketingmanager bij Solvisoft. Zij tuigde een solide marketingstrategie op met een prominente rol voor content.

 

Online zichtbaarheid vergroten

Ik werkte al enige tijd samen met de officemanager van Solvisoft voor het schrijven van klantverhalen. Een referentiecase is natuurlijk goede ‘bewijslast’ van klanten die tevreden zijn met de projecten en diensten die je als IT-bedrijf levert. Eind 2020 kwam Marlies in dienst en zij bouwde aan een stevige marketingstrategie om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van Solvisoft te vergroten. 

Marlies Vringer marketingmanager Solvisoft

Marlies Vringer – marketingmanager bij Solvisoft

Hulp van ICT-copywriter voor contentcreatie

De focus lag op content- en inboundmarketing en dat betekende dat er meer blogs, whitepapers en klantverhalen moesten komen. Hiervoor werd mijn hulp ingeroepen. Ik ging aan de slag met een flink aantal nieuwe klantcases, waar andere referenties een opfrisbeurt kregen (Solvisoft heeft er nu 24 op de website staan). Hiervoor kreeg ik een briefing van Marlies met informatie die ze intern had opgehaald en vervolgens interviewde ik de klanten van Solvisoft.

“Het was fijn dat Jaimie zelfstandig met de briefing uit de voeten kon”, vertelt Marlies. “Ik had er verder weinig werk aan. Uit de teksten bleek dat ze kennis van zaken heeft en zich in de doelgroep en de markt had verdiept. Ik hoefde maar weinig correcties te doen. Dat heb ik weleens anders meegemaakt. Dan moest ik alsnog contact opnemen met de klant, omdat bepaalde (technische) informatie miste. Dat was met Jaimie nooit het geval, terwijl we toch complexe IT-producten en -diensten leveren.”

 

Vernieuwen van de website

Het grootste project werd het vernieuwen van de website, inclusief de webteksten. Marlies: “Hiervoor heb ik meerdere persona’s opgesteld voor de verschillende sectoren die Solvisoft bedient. Die informatie pakte Jaimie goed op en dat hielp bij het gerichter schrijven van de webteksten. Door specifieke wakkerligpunten te benoemen, herkennen prospects zich in het probleem dat we schetsen. Het resultaat was dat de teksten veel meer verdieping kregen en niet aan de oppervlakte bleven. Dat is Jaimie’s kracht, ook omdat ze de IT-wereld snapt.” 

Tekstschrijver IT voor websites

Leadgeneratie met whitepapers

Bij relevante content voor de buyer journey van Solvisoft, behoren ook whitepapers. Bijvoorbeeld whitepapers over Open Catalogue Interface (OCI) en e-commerce. “De paper over e-commerce was best een open opdracht”, geeft Marlies aan. “Die heeft Jaimie echt zelf moeten kaderen. Hiervoor is ze de materie ingedoken om zich te verdiepen in onze klanten en het product. Vervolgens kwam ze met een opzet en heeft ze uiteindelijk een mooie whitepaper geschreven. De whitepapers leveren ons nu meerdere leads op, waaronder een aantal interessante potentiële klanten.”

 

Solvisoft als kennispartner voor e-commerce en IT-beheer

Marlies: “Met de nieuwe website trekken we meer relevante bezoekers aan en wordt er vaker een contactformulier ingevuld. Solvisoft wordt nu ook als kennispartner gezien en niet meer alleen als leverancier voor e-commerce of IT-beheer. Met de verdiepende content bieden we onze lezers toegevoegde waarde, omdat de teksten veel meer zijn afgestemd op hun informatiebehoefte. Dat hebben we onder meer bereikt door de fijne samenwerking met Jaimie.”

Contact
jaimie@ict-copywriter.nl

Bezoekadres:
Rembrandtlaan 70
Veghel

 

ICT-copywriter

Dé contentstrateeg voor Managed Services Providers.

KvK 75651416

Btw NL001557653B24