Meer over Lilian

Hoe combineer je genegenheid voor taal, passie voor schrijven en ruim 23 jaar IT-ervaring? Precies mijn vraag tijdens mijn zoektocht naar een andere afslag in mijn loopbaan. Tot de dag dat mijn oog viel op de vacature voor tekstschrijver bij ICT-copywriter. Alsof de vacature voor mij was geschreven, sprak deze me dan ook direct aan. Een baan waarbij ik mijn kennis en ervaring op creatieve wijze kan inzetten én bovendien IT-bedrijven werk uit handen neem door de complexiteit van ICT te vertalen naar boeiende teksten.

Applicatieontwikkeling als rode draad

Na mijn studie Informatiedienstverlening en -management rolde ik zo uit de collegezaal de IT-wereld in. Zo heb ik tot nu toe gewerkt voor diverse IT-bedrijven die applicaties ontwikkelen. Gestart als Technical Writer bij een softwarebedrijf die een autolease-applicatie ontwikkelde. Doorgegroeid in de rol van QA Test Engineer bij een softwarebedrijf op het gebied van Governance, Risk & Compliance. En tot slot weer een andere kant van het proces leren kennen als Functional Designer bij een softwarebedrijf voor salarisadministratie.

Altijd blijven schrijven

De combinatie van ICT en schrijven heeft eigenlijk in al mijn functies wel een grote rol gespeeld. Bijvoorbeeld de input van IT-specialisten (o.a. developers, architecten, product owners) omzetten in begrijpbare functionele beschrijvingen, eenvoudige gebruikersdocumentatie en heldere release notes. Of business requirements vertalen naar leesbare testscenario’s. Ook het beschrijven van de gebruikerswensen in een functioneel ontwerp voorzien van ondersteunende wireframes is mij niet vreemd.

Either write something worth reading or do something worth writing” – Benjamin Franklin

Spelen met taal

Ook in mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met taal en woord. Zo schrijf ik regelmatig korte gedichtjes en handletter ik graag quotes. Daarnaast ben ik actief als taalvrijwilliger. Iedere donderdagavond help ik de Taalkracht-docent bij de les ‘Nederlands voor anderstaligen’. De studenten leren de grammatica van de docent en ik oefen vooral met luisteren en spreken, vaak in spelvorm, bijvoorbeeld met story cubes.

Verbinden maakt me blij

Als ICT-copywriter verbind ik mijn kennis en ervaring met mijn liefde voor het geschreven woord. Bovendien helpt mijn open en leergierige persoonlijkheid me gemakkelijk te communiceren met iedereen. Dus ook met de subject matter expert(s) die ik mag interviewen over allerlei innovatieve en technologische ontwikkelingen in de ICT. Blijf ik zelf ook meteen up-to-date!

ICT-copywriter

Contact
jaimie@ict-copywriter.nl

06-23812405

Bezoekadres:
Rembrandtlaan 70
Veghel

 

ICT-copywriter
Dé tekstschrijvers voor al je commerciële ICT-teksten (regio Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Nijmegen, Uden en verder).

KvK 75651416

Btw NL001557653B24