FAQ 

Waarom richt jij je als tekstschrijver op de IT-sector?

Ik heb zelf gewerkt als marketeer bij een internationaal IT-bedrijf: een erg leuke en dynamische functie. Ik vind de IT-sector enorm interessant door alle razendsnelle technologische ontwikkelingen die resulteren in waardevolle producten en diensten voor organisaties. Content is onmisbaar voor een IT-bedrijf en schrijven voor de IT-sector is erg veelzijdig en interessant. Het voordeel voor jou is dat ik precies begrijp wat belangrijk is in je marketinguitingen. 

 

Wat kost een tekstschrijver?

Tekstschrijvers hanteren uiteenlopende tarieven en berekenen ook nog eens op verschillende manieren hun tarief. Sommigen werken met een uurtarief, anderen vragen weer een paar cent per woord dat ze schrijven. Ik ben graag transparant over mijn tarieven, want we hoeven daar niet al te geheimzinnig over te doen en dat scheelt jou een hoop vraagtekens wanneer je op zoek bent naar een tekstschrijver.

Ik vraag over het algemeen een bepaald bedrag per aantal woorden die ik voor je schrijf, bijvoorbeeld €99,00 exclusief btw per 250 woorden voor een webtekst of blogartikel. Bij dit bedrag is een correctieronde inbegrepen. Referentiecases en persberichten hebben een fixed price. Voor andere marketingwerkzaamheden, SEO-onderzoek, socialmediaberichten schrijven, etc. reken ik een uurtarief van €75,00 exclusief btw. Natuurlijk krijg je voor jouw aanvraag altijd een offerte op maat. 

 

Houd je ook rekening met SEO?

Search Engine Optimization (SEO) is belangrijk om online gevonden te worden. Heb je een of meerdere zoekwoorden voor jouw tekst? Dan verwerk ik die uiteraard in de titels en body. Natuurlijk niet te overdreven, want ik schrijf jouw teksten voor mensen en niet voor zoekmachines. Vergeet je ook niet aan de ‘achterkant’ deze zoekwoorden te verwerken, bijvoorbeeld in de meta-informatie als de titels van je afbeeldingen en de snippet voor de zoekmachine?

Daarnaast kan ik een basisonderzoek voor je uitvoeren welke zoekwoorden relevant kunnen zijn voor jouw product, dienst of specifiek onderwerp. Ik heb zelf al goede resultaten mogen neerzetten met ICT-copywriter door te focussen op SEO. Misschien heb je me zelfs gevonden in de eerste zoekresultaten naar een IT-tekstschrijver! 

 

Wat is jouw aanpak als tekstschrijver?

Ik maak graag kennis met je en ben benieuwd naar jouw contentuitdaging. We bekijken wat voor soort tekst je wilt schrijven, voor wie, met welk doel, welk onderwerp, etc. Op die manier schets ik samen met jou de kaders van de opdracht. Naast de input die ik van jou krijg, doe ik altijd zelf deskresearch voor aanvullende informatie. Maar het kan ook zijn dat ik jou, een collega of een van jullie klanten interview.

Ik ga altijd eerst aan de slag met het ‘skelet’ van de tekst: de subtitels met daaronder wat er aan bod moet komen in dat onderdeel van de tekst. Vervolgens ga ik schrijven. Wanneer de tekst klaar is, leg ik deze altijd even (het liefst een dag) opzij, zodat ik die daarna weer met een frisse blik kan lezen en bijschaven. Deze eerste versie krijg je van mij in een Word-bestand en geeft je de mogelijkheid om eventuele opmerkingen te noteren. Met jouw aanvullingen ga ik aan de slag en uiteindelijk krijg je van mij de finale versie van jouw tekst. 

 

Heb je referenties?

Die heb ik! Ik heb er zelfs een aparte pagina aan gewijd met wat extra informatie bij mijn opdrachtgevers, zodat je ook weet wat ik voor een klant doe of heb gedaan. Ik schrijf voor IT-bedrijven, maar ook dat levert weer een portfolio van uiteenlopende klanten op. Ik schrijf bijvoorbeeld voor digitaal adviseurs, e-commercebedrijven en marketingbureaus, maar ook voor ERP- en CRM-leveranciers. De links op mijn referentiepagina verwijzen naar de website van mijn opdrachtgevers, maar ik kan me voorstellen dat je graag enkele voorbeelden wilt ontvangen van een blogartikel, referentiecase of webtekst. Dat kan natuurlijk, stuur me dan even een e-mail met je verzoek. 

 

 

 

 

Contact
jaimie@ict-copywriter.nl

06-23812405

Bezoekadres:
Rembrandtlaan 70
Veghel

ICT-copywriter
Dé freelance tekstschrijver voor al je commerciële ICT-teksten (regio Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Nijmegen, Uden en verder).

KvK 75651416

Btw NL001557653B24