Effectieve marketingcampagne voor jouw IT-bedrijf

Jouw software in de schijnwerpers

Op zoek naar een effectieve strategie om je IT-producten of diensten op te laten vallen in een concurrerende markt? Of je nu meer software wilt verkopen, bepaalde diensten wilt afzetten of meer leads wilt genereren, een marketingcampagne geeft een boost aan jouw doelstellingen. Een goed uitgevoerde marketingcampagne helpt niet alleen bij het aantrekken van potentiële klanten, maar vergroot ook je naamsbekendheid en ondersteunt bij het introduceren van een nieuw aanbod. Laten we samen een doeltreffende marketingcampagne opzetten, speciaal ontworpen voor IT-bedrijven zoals die van jou.

De houdbaarheid van de content over de trends en ontwikkelingen is veel korter, omdat de thema’s actueel zijn. Die campagne is veruit het meest succesvol voor ons. De zeven trendblogs voor 2022 hadden in totaal zo’n 4500 lezers en het trendrapport is maar liefst 252 keer gedownload.
“Solvisoft wordt nu als kennispartner gezien en niet meer alleen als leverancier voor e-commerce of IT-beheer. Met de verdiepende content bieden we onze lezers toegevoegde waarde, omdat de teksten veel meer zijn afgestemd op hun informatiebehoefte. De whitepapers leveren ons nu meerdere leads op, waaronder een aantal interessante potentiële klanten.”
Marlies Vringer - marketingmanager bij Solvisoft

Klik hier om het hele klantverhaal van Solvisoft te lezen.

Resultaten van een marketingcampagne voor jouw IT-bedrijf

Een marketingcampagne op maat helpt je om sneller je doelen te behalen. Af en toe een blog schrijven en wat posten op LinkedIn zet geen zoden aan de dijk. Hier is een georganiseerde strategie voor nodig waarover is nagedacht. Zo’n campagne plan je voor bijvoorbeeld drie maanden, waarbij je consistent je product of dienst in de schijnwerpers zet en je je richt op een specifieke doelgroep. Dit kan je het volgende opleveren:

Betere vindbaarheid in de zoekmachines: door relevante zoekwoorden te gebruiken in de blogs, klantcases en landingspagina.

Hogere conversieratio’s: met aansprekende en overtuigende content kunnen we de kans op conversie van websitebezoekers naar leads verhogen.

Meer gekwalificeerde leads: door gerichte marketinginspanningen trekken we de juiste doelgroep aan, wat resulteert in meer gekwalificeerde leads voor jouw IT-bedrijf.

 

 

 Resultaten in de praktijk

Zo heb ik Hands on ICT mogen helpen bij een campagne rond trends en ontwikkelingen, waarbij dit MSP-bedrijf vooruitblikte naar het volgende jaar. Timo Verhaagh, accountmanager bij Hands on ICT, vertelt: “De zeven trendblogs voor 2022 hadden in totaal zo’n 4500 lezers en het trendrapport is maar liefst 252 keer gedownload. Daarnaast hebben we er 27 berichten op social media aan kunnen wijden, wat ons 6084 impressies opleverde. Resultaten waar we erg tevreden mee zijn.” Kortom, een op maat gemaakte marketingcampagne helpt je om sneller naar jouw doelstellingen te komen en mooie resultaten te behalen.

Ik zie duidelijk een piek in websitebezoekers in vergelijking met een gemiddelde periode.
Paul Ossewold

Eigenaar, Ossewold.net

Succes begint met een marketingcampagne

Een effectieve marketingcampagne neemt verschillende vormen aan en maakt gebruik van diverse marketingkanalen. We gaan in ieder geval aan de slag met de volgende stappen:

Doelstellingen bepalen: denk aan het vergroten van je naamsbekendheid, het genereren van leads, het in de markt zetten van een nieuw product of aantrekken van een nieuwe doelgroep.

Doelgroep identificeren: wie wil je met je campagne bereiken?

Strategie ontwikkelen: we ontwikkelen een strategie voor de campagne, inclusief de belangrijkste boodschappen, je aanbod, positionering en waardepropositie.

Kanalen selecteren: kies de kanalen die het meest effectief zijn om je doelgroep te bereiken en je doelen te behalen, zoals e-mail, social media, blogs of events.

Planning en tijdlijn opstellen: we maken een gedetailleerde planning en tijdlijn voor de uitvoering van de campagne, met belangrijke mijlpalen en deadlines.

Schrijven: we gaan ook aan de slag met de uitvoering. Ik zorg voor boeiende blogs, aantrekkelijke whitepapers, mooie klantverhalen, socialmediaberichten, uitnodigingen voor events en wat er nog verder nodig is.

Monitoren van prestaties: we analyseren de resultaten van de campagne, zoals bereik, vindbaarheid en conversies, zodat we kunnen optimaliseren en bijsturen waar dat nodig is.

Het succes van de marketingcampagne hangt af van de planning, uitvoering én analyse. Daarom besteden we hier deze drie maanden uitgebreid aandacht aan.

Contentstrateeg voor de IT-sector

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de contentstrategie en de marketingcampagne?

Met de contentstrategie nemen we je hele IT-bedrijf onder de loep. Wat mist er nog aan content? Hoe zit je site SEO-technisch in elkaar? Welke zoekwoorden zijn interessant om te gebruiken voor jouw producten en diensten? Daar werk je in zes maanden naar de doelen die je stelt.

Met de marketingcampagne focussen we op één product of dienst die je gedurende drie maanden in de schijnwerpers wil zetten om jouw gespecificeerde doelen te behalen.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie van een marketingcampagne voor mijn IT-bedrijf?

Dit varieert en is afhankelijk van de strategie. Over het algemeen duurt het enkele weken tot maanden, voordat de effecten van een marketingcampagne zichtbaar worden. Contentmarketing heeft even tijd nodig, daarom is het belangrijk om te blijven monitoren en optimaliseren voor de beste resultaten.

Wat is het belang van zoekwoordenonderzoek voor mijn marketingcampagne?
Zoekwoordenonderzoek helpt bij het identificeren van de meest relevante en effectieve zoekwoorden en zinnen die jouw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar software of IT-diensten. Door deze zoekwoorden te gebruiken in je content, verbeter je de zichtbaarheid van je IT-bedrijf in de zoekmachines en trek je meer gekwalificeerde leads aan.
Waarom is contentmarketing belangrijk voor mijn IT-marketingcampagne?
Contentmarketing is cruciaal voor het opbouwen van naamsbekendheid, het genereren van leads en het online zichtbaar zijn. Door waardevolle en relevante content te creëren en te delen, positioneer je jouw IT-bedrijf als een autoriteit binnen de branche en bouw je vertrouwen op bij potentiële klanten.
Hoe meet je het succes van mijn marketingcampagne?
Van tevoren bepalen we de doelen van de campagne én kiezen we duidelijke KPI’s. Denk aan bezoekersaantallen, betrokkenheid, conversieratio’s, leads en positie in Google. Deze KPI’s monitoren we regelmatig gedurende de drie maanden dat de marketingcampagne loopt. Op die manier beoordelen we de effectiviteit van je campagne en optimaliseren we waar dat nodig is.

Contact
jaimie@ict-copywriter.nl

06-23812405

Bezoekadres:
Rembrandtlaan 70
Veghel

 

ICT-copywriter
Dé contentstrateeg en tekstschrijver voor al je commerciële ICT-teksten.

KvK 75651416

Btw NL001557653B24