Een zakelijke blog voor ICT’ers

De voordelen van een zakelijke blog

Allereerst, wat is een blog? Een blog is een afkorting van weblog; een website waarop regelmatig actualiteiten verschijnen. Wanneer je een bericht schrijft om te delen op je blog, dan wordt dat een blogpost genoemd. Een blog is een onderdeel van de contentmarketingstrategie.
 

1. Een blog laat de expertise zien van je bedrijf en medewerkers

Met een blog kun je je kennis en ervaringen delen met betrekking tot je ICT-bedrijf. Een blog is actueel. Je kunt schrijven over events, nieuwe diensten of producten, een samenwerking. Er gebeurt genoeg in je business wat aantrekkelijk is om te delen met het publiek. Een blog maakt software en diensten ‘tastbaar’, doordat je er persoonlijk over schrijft. Het is een gemakkelijke manier om jouw expertise te tonen aan het publiek!

 

2. Een blog laat het gezicht van je medewerkers zien

ICT-bedrijven drijven niet alleen op de software die men levert. Van nog groter belang zijn de ICT-consultants die de software implementeren en de developers die de software op maat maken voor je klant. Een blog laat je klanten zien wie er voor hen werkt. Het geeft de klant vertrouwen in de kennis van de medewerkers en het bedrijf. Een blog is persoonlijk, dus het is een uitstekend communicatiemiddel voor medewerkers om ook zichzelf te ‘verkopen’ aan de klant.

 

3. Een blog trekt bezoekers naar je website

Potentiële klanten die in het aankoopproces zitten, de buyer journey, zoeken informatie via internet. Een blogpost met relevante zoekwoorden en unieke content maakt je website beter vindbaar voor zoekmachines. Bovendien blijven lezers je blog bezoeken wanneer er regelmatig nieuwe en interessante posts zijn.

 

Ook meer traffic naar je website?

Zorg voor meer traffic naar de website en deel je expertise online. Neem vrijblijvend contact op, zodat we kunnen bekijken wat ik voor je kan betekenen. Heb je het blogabonnement al gezien? Elke maand twee of vier blogposts voor je website!

Contact
jaimie@ict-copywriter.nl

06-23812405

Veghel

ICT-copywriter
Voor al je (online) teksten.

KvK 75651416

Btw NL001557653B24