Waarom bloggen ICT-bedrijven?

Waarom een blog schrijven als ICT-bedrijf?

Omdat een blog een laagdrempelige en gemakkelijke marketingmethode is om meer online zichtbaarheid te creëren! Het regelmatig plaatsen van blogartikelen zorgt voor meer websitebezoekers en leads, toont je expertise als ICT-bedrijf, en maakt je bedrijf socialer en persoonlijker. Dus waarom een blog schrijven:

 

1. Een zakelijke blog zorgt voor meer websitebezoekers

Iedere keer als je een blogartikel op je website plaatst, betekent dat meer content voor online zoekmachines. Een blogpost met relevante zoekwoorden en unieke content maakt je website namelijk beter vindbaar. Bovendien laten deze regelmatige updates Google en andere zoekmachines zien dat je website actief is. Zo word je als ICT-bedrijf sneller gevonden door  online zoekmachines en getoond in hun organische zoekresultaten.

Waarom een blog schrijven

 

2. Blogartikelen genereren leads

Een lezer bezoekt je website om een blogartikel te lezen, ziet een interessante whitepaper, downloadt deze en laat zijn of haar persoonlijke gegevens achter. Dan krijgt jouw anonieme websitebezoeker ineens een naam en bijbehorend e-mailadres. Zo snel gaat dat! En dan is het aan jou om deze lead op te volgen met meer waardevolle content.

 

3. Een blog laat de expertise zien van je bedrijf en medewerkers

Een zakelijke blog stelt je in staat om alle kennis en ervaring binnen jouw ICT-bedrijf naar buiten te brengen. Jij én je medewerkers kunnen jullie expertise delen over specifieke producten en diensten, veelgestelde vragen beantwoorden en tips geven. Een blog maakt jouw software en diensten tastbaar, doordat je er vanuit je persoonlijke visie over schrijft. Schroom niet en toon je expertise aan je publiek!

 

4. Bloggen maakt je ICT-bedrijf sociaal

Wanneer jouw lezers een blogartikel waardevol en interessant vinden, zijn ze geneigd deze te delen met anderen via hun socialmediakanalen. Zo bereik je ineens een heel nieuw en groter publiek! Daarnaast kun je zelf heel gemakkelijk je blogartikel (her)gebruiken voor een eigen socialmediabericht.

Waarom bloggen bedrijven

 

5. Een blog maakt jouw ICT-organisatie persoonlijker

Voor je ICT-bedrijf zijn je medewerkers belangrijker dan de technologie die je verkoopt. Want het zijn jouw business-consultants die advies op maat leveren, jouw ICT-consultants die de software implementeren en jouw developers die de software maken voor je klant. Een zakelijke blog laat je klanten zien wie er voor hen aan de slag gaat. Het is daarom een uitstekend communicatiemiddel voor medewerkers om zichzelf te verkopen!

 

Ook meer traffic naar je website?

Wil je jouw online zichtbaarheid vergroten en meer websitebezoekers? Begin dan met jouw zakelijke blog! Ik help je bij het schrijven van de blogartikelen. Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.

Contact
jaimie@ict-copywriter.nl

Bezoekadres:
Rembrandtlaan 70
Veghel

 

ICT-copywriter

Dé contentstrateeg voor Managed Services Providers.

KvK 75651416

Btw NL001557653B24