Contentmarketing voor IT-bedrijven

Aan de slag met je marketingplan

Je hebt prachtige plannen voor contentmarketing, alleen die liggen ergens in een la te verstoffen.

Je hebt ambities: je wilt groeien met je IT-bedrijf. En je gelooft in de kracht van contentmarketing. Maar jij of je collega’s hebben hier geen tijd voor.

– Contentmarketing betekent onder andere teksten schrijven. Maar dat kost veel tijd én je moet dit wel kunnen. Hoe fijn is het als je het schrijven kunt uitbesteden?

Je wilt werken met ervaren tekstschrijvers en een contentstrateeg die de IT-business snappen en jouw taal spreken.

Je mist grip op de resultaten van contentmarketing en een stok achter de deur. Het zou helpen als je maandelijks kon overleggen met een contentspecialist.

Aan de slag met je plannen voor contentmarketing

Hoe zou het voor je zijn als:

N

Je eindelijk aan de slag kunt met je plannen voor contentmarketing om succesvol te werken aan je marketing- en bedrijfsdoelen?

N

Je een team van ervaren contentspecialisten achter je hebt staan die de complexiteit van jouw IT-diensten begrijpen? En dit kunnen vertalen naar boeiende teksten?

N

Je samenwerkt met een ervaren contentstrateeg die maandelijks met je meekijkt naar wat er aan contentmarketing is gedaan, wat er komende maand moet gebeuren, en wat goed en minder goed werkt voor jouw IT-bedrijf?

De vertaling van een marketingstrategie naar goede content

Contentmarketing voor IT-bedrijven - ICT-copywriter
Wat zijn jouw doelen?

– Je online zichtbaarheid een boost geven?
– Autoriteit opbouwen in de markt door het delen van jullie expertise?
– Kwalitatieve leads genereren?

Wat die ook mogen zijn, de uitvoering van je strategie is essentieel om van contentmarketing een succes te maken. Want een plan zonder actie leidt niet tot resultaat.

Gelukkig hoef je daar niet over na te denken, want daar helpen we je bij. Ik, als contentstrateeg, en mijn team van ervaren ICT-copywriters die de taal van IT begrijpen.

Contentmarketing voor jouw IT-bedrijf: dit gaan we doen

w

We maken kennis en jij vertelt me over je doelen en je plannen. Heb je nog geen contentstrategie? Ook daar kan ik je bij helpen. Op basis van het pakket dat je afneemt, maken we een contentkalender voor de komende 3 maanden.

Een van de ICT-copywriters gaat voor je aan de slag. Hij of zij haalt input voor de teksten op bij jou, je collega’s of je klant en vertaalt die informatie naar relevante content. Denk aan converterende blogs, succesvolle klantverhalen, informatieve webteksten, aansprekende socials en waardevolle whitepapers. Hier zit altijd een interview en redactieronde bij inbegrepen.

Het resultaat: op een effectieve wijze geven we invulling aan jouw contentstrategie en werken we naar jouw marketing- en bedrijfsdoelen toe. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, kijken we één keer per maand naar de resultaten van je content en of we ergens moeten bijsturen. 

Wist je dat slechts één nieuwe klant al voldoende is om de investering in contentmarketing terug te verdienen? Tevreden klanten blijven namelijk doorgaans tussen de 5 en 7 jaar bij hun IT-partner.”

Dit zeggen tevreden klanten:

“Ik werk al een aantal jaar samen met Jaimie en ieder jaar groeien we. In 2023 zijn we maar liefst 150% (!) gegroeid in aantal klanten en omzet. Mede dankzij de effort die we steken in contentmarketing.”

Lees in dit klantverhaal meer over onze samenwerking.

Wim Vogelaar

Directeur-eigenaar, Effort IT

“Solvisoft wordt nu als kennispartner gezien en niet meer alleen als leverancier voor e-commerce of IT-beheer. Met de verdiepende content bieden we onze lezers toegevoegde waarde, omdat de teksten veel meer zijn afgestemd op hun informatiebehoefte. De whitepapers leveren ons nu meerdere leads op, waaronder een aantal interessante potentiële klanten.”

Lees hier het hele klantverhaal van Solvisoft.

Marlies Vringer

Voormalig marketingmanager, Solvisoft

“Voor ons is Jaimie écht een verlengstuk van het marketingteam. We weten dat we altijd van elkaar op aan kunnen én dat de resultaten goed zijn. Onze trendblogs voor 2022 hadden in totaal zo’n 4500 lezers en het trendrapport is maar liefst 252 keer gedownload.”

Ontdek in dit klantverhaal alle resultaten van de samenwerking.

Timo Verhaagh

Voormalig accountmanager, Hands on ICT

Contentpakketten

Aan de slag met je plannen voor contentmarketing? Goed idee. Bekijk hieronder op welke manier we kunnen samenwerken. Tarieven zijn exclusief 21% btw. Bekijk ook de veelgestelde vragen voor de voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Hoelang lopen de pakketten?

Met de Marketing Booster en Content Accelerator werken we steeds drie maanden samen. We maken ook een contentkalender voor die periode. In die drie maanden kunnen we serieus werken aan je zichtbaarheid en leadgeneratie. Ben je tevreden? Dan kun je gewoon weer verlengen voor drie maanden en krijg je opnieuw een contentkalender.

De strippenkaart is een jaar na afname geldig.

Waar moet ik aan denken bij nieuwe teksten?

Dat zijn bijvoorbeeld: converterende blogs, succesvolle klantverhalen, informatieve webteksten, aansprekende socials en waardevolle whitepapers of e-books. Voor de Marketing Booster geldt maximaal één whitepaper of e-book per drie maanden en twee klantverhalen. Voor de Content Accelerator geldt maximaal één whitepaper of e-book per drie maanden en drie klantverhalen. 

Hoe kan ik mijn pakket wijzigen of opzeggen?

De Marketing Booster en Content Accelerator lopen drie maanden. Geef in de maand voordat het pakket afloopt aan of je wilt overstappen naar een ander pakket of de samenwerking wilt opzeggen.

Hoe ziet zo'n strategiecall eruit?

We spreken elkaar ongeveer een uur via Microsoft Teams. Hierbij kijken we naar wat er is opgeleverd en wat er de komende maand allemaal gaat gebeuren. Onze leidraad is hiervoor de contentkalender. Maar flexibiliteit is ook belangrijk, dus als je liever inspeelt op een actualiteit, dan kan dat uiteraard. Heb je Google Analytics en/of Google Search Console gekoppeld? Dan duiken we daar ook even in.

Kan ik een proeftekst aanvragen?
Ik snap dat je eerst wil ervaren wat we je te bieden hebben. Dat kan door een proeftekst aan te vragen. Die is altijd betaald. Neem gerust contact op om jouw wensen te bespreken.
Contact
jaimie@ict-copywriter.nl

Bezoekadres:
Rembrandtlaan 70
Veghel

 

ICT-copywriter

Dé contentstrateeg voor Managed Services Providers.

KvK 75651416

Btw NL001557653B24